MENIU
Suport clienti 0767991469
0
0
Produse

Stoc indisponibil

Opţiuni disponibile

39,00 Lei / KG

Acesta e un produs cu
greutate variabilă. Detalii

Acest produs nu mai face parte din oferta noastra!

Livrare rapida

PESTE PROASPAT

Peste proaspat gata de livrare

Confirmare telefonica

CONFIRMARE TELEFONICA

Confirmam comanda in 15 minute

Plata ramburs

CELE MAI BUNE PRETURI

Aici gasesti preturi de producator

Suport Online

LIVRARE RAPIDA

Livrare in 24 ore

Dorada

Cod: AT13

Dorada

0 Reviews

39,00 Lei

Indisponibil

Dorada este o alegere de pește versatilă și gustoasă de la AtelierulPescaresc.ro

   Dorada disponibilă pentru consumatorii care aleg AtelierulPescaresc.ro este, în general, capturată în Marea Mediterană și în largul oceanului sau crescută în apele Mediteranei, fiind astfel dorada de acvacultură. Dorada sau dorada poaspata împreună cu fructele de mare nu numai că au un gust excelent, dar sunt și extrem de bune pentru dvs.! Dar trebuie să fiți foarte atenți la modul în care depozitați dorada pentru a vă asigura că își păstrează prospețimea.
  Deoarece peștele este extrem de sănătos, nu este de mirare că nutriționiștii recomandă să consumați dorada poaspata cel puțin o dată pe săptămână! Cu toate acestea, peștele proaspăt nu va rămâne proaspăt mult timp dacă nu este refrigerat. Dar, chiar și atunci când frigerați dorada, există încă câteva lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere. Cu cât dorada este mai proaspătă atunci când o cumpărați, cu atât mai mult poate fi păstrat acasă.

  Dorada ar trebui să fie aproape inodoră, cel mult mirosind a mare. Cu cât un pește este mai în vârstă, cu atât miroase pește. Aspectul strălucitor, ferm și elastic al suprafeței este un semn de prospețime. Starea ochilor de la o darada proaspata este revelatoare - un pește cu adevărat proaspăt are ochi bombați, luminoși și translucizi. Ochii mai terni și mai cenușii indică un pește mai vechi. Interiorul branhiilor de la o dorada trebuie să fie roșu aprins și strălucitor.
  Cu cât sunt mai gălbui sau maronii sau cu cât sunt mai detașați, cu atât dorada a fost prinsă cu mult timp în urmă. Dacă este posibil, apăsați ferm pe piele cu degetul arătător. Peștele proaspăt este ferm și revine la formă imediat ce scoateți degetul, fără a lăsa nicio urmă. Specialiștii de la AtelierulPescaresc.ro păstrează peștele în gheață, nu pe gheață, astfel încât să fie răcit uniform.

Vechilor greci și romani i consumau dorada gătită cu sosuri condimentate

   Dorada se consumă încă din vremuri străvechi, chiar dacă pe masa românilor a apărut destul de târziu. Dorada trăiește până la 11 ani și are aproximativ 70cm în lungime. Chiar dacă, conform pescarilor profesioniști, dorada se prinde în special în golfuri, unii au spus că pot prinde dorada proaspata și la adâncimi mai mari. Peștii solitari, mănâncă viermi și crustacee, precum și pești mai mici și au dinți impresionanți când îi vezi de aproape.
  Interesant este că dorada începe viața ca bărbat și își schimbă sexul la aproximativ trei ani. Dorada proaspata se comercializează în pescării întreagă dar poate fi și filetată, deoarece carnea este densă și aromată. Cu o aromă delicată dorada este recomandată chiar și copiilor, dorada proaspata este o alegere recomandată dacă gătiți file sau optați pentru a încerca un dorada întreagă.

  Posibilitățile de a găti o dorada proaspata sunt nenumărate. După cum știți deja, dorada proaspata are suficientă vitamină A, B, C, D, E și vitamina K care pot depăși necesarul de nutrienți. Dar, mai mult decât atât, au în organism cantități de vitamina B6 și B12 în cantități uriașe. Deoarece vitaminele B6 și B12 sunt limitate la majoritatea speciilor de pești de mare, la dorata veți găsi aceste vitamine, comparativ cu alte specii de pești.
  De asemenea, acidul gras Omega 3 și substanțele nutritive asemănătoare fosforului sunt disponibile la dorada proaspata în cantități mari. Recomandarea medicilor nutriționiști este de a consuma dorada cel puțin o dată pe săptămână, dar dacă puteți servi de mai multe ori, cu atât mai bine. Printre preparate din peste dorada este recomandat să faceți și sushi. O regulă bună pentru unele preparate din peste dorada este să nu gătești prea mult dorată o dată.

Cum se gătește dorada proaspata?

   Dorada proaspata poate fi preparată la cuptor, prăjită la tigaie, la grătar sau la aburi sau chiar umplută. Dacă alegi din preparate din peste dorada este cel mai bine să fie servită cu arome mai ușoare, mai subtile și cu orice arome mediteraneene sau asiatice. Dorada proaspata este o alegere recomandată pentru prânz sau o cină ușoară. Ierburile și legumele se potrivesc, de asemenea, pentru dorada proaspata. Gândiți-vă la un sos ușor cremos, cum ar fi sosul de unt de lămâie, pentru acompaniamentul perfect pentru preparate din peste dorada.
  Pentru a profita din plin de aroma unei dorade proaspate cu conținut scăzut de calorii, încercați să o preparați cu ghimbir și citrice, apoi serviți dorada cu o garnitură de orez basmatic. La AtelierulPescaresc.ro avem dorade întregi, precum și fileuri, dar dacă doriți să aflați cum să vă faceți file de doradă acasă, este o abilitate bună de învățat.

  Dacă doriți să știți cum să gătiți file de peste, trebuie să știți că trebuie să gătiți doar câteva minute pe fiecare parte. Preparatele din peste oferă o versatilitate pentru gospodine. Umpleți pestele proaspat cu lămâie și ierburi pentru un preparat simplu, fără multe bătăi de cap, sau încercați să preparați pestele la cuptor cu sare. Dorada este un pește popular în întreaga lume, care se potrivește perfect cu un spectru de arome.

  De la dorada proapata coptă întreagă cu lămâie și foi de dafin și dorada preparată cu rozmarin și usturoi până la cea coptă cu ardei iute, usturoi și cimbru, există ceva pentru toată lumea. Rețetele sănătoase de preparatele din peste includ măsline și roșii pentru o temă mediteraneană. Folosiți ulei de măsline pentru a prăji la tigaie, sau coaceți în stil grecesc cu lămâie și usturoi, cum recomandă pescarii de la AtelierulPescaresc.ro.

dorada
dorada proaspata
preparate din peste dorada
Acorda o nota:
Din aceeasi categorie